ماهواره تس امروز به فضا پرتاب میشود:
در جستوجوی حیات فرازمینی
ماهوارۀ تس (TESS سرواژۀ Transiting Exoplanet Survey Satellite) امروز دوشنبه ۲۷ فروردین/ ۱۶ آوریل همراه با موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس، به فضا پرتاب میشود.
ماهوارۀ تس (TESS سرواژۀ Transiting Exoplanet Survey Satellite) امروز دوشنبه ۲۷ فروردین/ ۱۶ آوریل همراه با موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب میشود. تس با هدف کشف سیارههای فراخورشیدی، که امکان میزبانی حیات را دارند، ساخته شده است. این ماهواره چون ابعاد بسیار کوچکی دارد، با پهنای ۱/۵ متر، قادر به گردآوری جزئیات بسیاری از سیارهها نیست و فقط شناساگر محسوب میشود تا راه را برای بررسی بیشتر تلسکوپ فضایی جیمز وب هموار سازد. این ماهواره، همچنین، نقش کلیدی در بررسی گستردۀ تلسکوپ پلاتو (PLATO به معنی افلاطون) خواهد داشت. شایان ذکر است، تلسکوپ پلاتو مأموریتش را در سال ۲۰۲۶ آغاز خواهد کرد.
ماهوارۀ تس قادر به جستوجوی سراسری آسمان است؛ بهگونهای که در سال اول فعالیتش نیمکرۀ جنوبی و سپس، در سال دوم نیمکرۀ شمالی را بهصورت تکه تکه و هر تکه را به مدت ۲۷ روز رصد خواهد کرد. تمرکز تس بر شناسایی ستارههای کوتولۀ ام (M) خواهد بود. این ستارهها کمی سردتر و با درخشندگی کمتر نسبت به خورشید هستند. پژوهشگران به کمک تس تلاش خواهند کرد صدها سیاره فراخورشیدی از انواع مختلف از جمله حدود ۵۰ سیاره با ابعاد یک چهارم زمین را شناسایی کنند که امیدوارند تعدادی از آنها زیستپذیر باشند.
سارا مطلبی/ مجله نجوم
ویراستار: منا رجبیه فرد
منبع: وبگاه اسپیس