• 1396/01/10 - 19:24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گذر دنباله‌دار ۴۱پی از نزدیک زمین با پخش زنده تلسکوپ اسلوه

وبگاه تلسکوپ اسلوه گذر دنباله‌دار 41پی از نزدیکی زمین را در بامداد ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ به‌صورت زنده پخش خواهد کرد.


وبگاه تلسکوپ اسلوه گذر دنباله‌دار ۴۱پی از نزدیکی زمین را در بامداد ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ به‌صورت زنده پخش خواهد کرد. به گزارش مجله نجوم، وبگاه تلسکوپ اسلوه قرار است رسیدن دنباله‌دار ۴۱پی/تاتل-گیاکوبینی-کرساک  (41P/Tuttle-Giacobini-Kresak) به نزدیک‌ترین فاصلۀ خود از سیارۀ زمین را به‌صورت زنده پوشش دهد. برنامه به‌وقت تهران از ساعت ۵ بامداد روز ۱۲ فرودین ۱۳۹۶ آغاز خواهد شد. برای مشاهدۀ پخش زندۀ این رویداد نجومی می‌توانید به آدرس اینترنتی https://live.slooh.com/stadium/live/comet-41p-close-approach مراجعه کنید. دنباله‌دار ۴۱پی/تاتل-گیاکوبینی-کرساک را نخستین‌بار هوراس پارنل تاتل، ستاره‌شناس امریکایی، در سال ۱۲۳۷ هجری شمسی کشف کرد. گردش این دنباله‌دار به دور خورشید حدود پنج سال و نیم طول می‌کشد. امسال، این دنباله‌دار بافاصلۀ ۲۲ میلیون کیلومتری از نزدیک سیارۀ زمین عبور خواهد کرد؛ این کمترین فاصلۀ این دنباله‌دار از زمین در طی یک قرن اخیر است.



وبگاه تلسکوپ برخط اسلوه پنج سال است که رخدادهای مهم نجومی را به‌صورت زنده پوشش می‌دهد. برخی از رویدادهای نجومی که وبگاه این تلسکوپ آن‌ها را پخش کرده است عبارت‌اند از خورشیدگرفتگی و ماه‌گرفتگی، گذر سیارات زهره و عطارد، مقارنه‌ها، گذر سیارک‌ها و دنباله‌دارها از نزدیک زمین، بارش‌های شهابی، شفق‌های قطبی و اعتدال بهاری. تمام برنامه‌های پیشین این تلسکوپ ضبط‌ و آرشیو شده و روی وبگاه آن به آدرس اینترنتی http://live.slooh.com قابل مشاهده است.



آخرین رویداد مهم نجومی که این تلسکوپ به‌صورت زنده پوشش داد اعتدال بهاری بود. به این مناسبت وبگاه تلسکوپ اسلوه روز ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ بیش از ده ساعت برنامۀ زنده داشت. پخش زندۀ این وبگاه از حدود نیم ساعت پیش از لحظۀ اعتدال بهاری آغاز شد و تا ساعاتی پس از تاریک شدن آسمان ادامه داشت. در طی این پخش زنده تصاویری از تلسکوپ خورشیدی اسلوه نمایش داده شد. همچنین، تصاویر دوربین‌های فیلمبرداری از منظرۀ زیبای محل استقرار یکی از تلسکوپ‌های اسلوه در جزایر قناری که جزء خاک کشور اسپانیاست برای ساعاتی پخش شد. با تاریک شدن آسمان، مناظری از منطقه‌البروج پخش شد و در این هنگام کارشناسان به‌صورت زنده دربارۀ اعتدال بهاری از دیدگاه نجومی و از نظر پیشینۀ تاریخی توضیح‌هایی دادند. همچنین، یکی از مهمانان برنامه دربارۀ نور منطقه‌البروجی توضیح‌هایی ارائه کرد. این برنامه به‌صورت ضبط‌شده در آدرس اینترنتی http://live.slooh.com/stadium/live/celebrating-the-march-equinox قابل مشاهده است.



تلسکوپ اسلوه مجموعه‌ای از تلسکوپ‌هاست که در اسپانیا و شیلی قرار دارند و به‌صورت برخط (آنلاین) فعالیت می‌کنند؛ یعنی رصدگران با اینترنت به این تلسکوپ‌ها وصل می‌شوند و رصد خود را انجام می‌دهند. برای مطالعۀ بیشتر دربارۀ این تلسکوپ‌ها می‌توانید به مقاله‌ای که انوش اوحدی در صفحۀ ۴۳ مجله نجوم شمارۀ ۲۵۷ نوشته است، مراجعه کنید.



 



نویسنده: محمد عادل پور/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



 



بیشتر بخوانید:



نمایش زنده تلسکوپ اسلوه از «حلقۀ آتش»



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 821
کلمات کلیدی