کشف دریچهای تازه برای یافتن حیات احتمالی در قمر اروپا
یافته های تازهای که از مطالعه با تلسکوپ فضایی هابل حاصل شده است، شواهدی از احتمال وجود فوران بخار آب در قمر یخی سیاره مشتری به نام اروپا را بدست می دهد. این مشاهدات، کارهای قبلی هابل را که منجر به گمانهزنیهایی در خصوص خروج بخار آب از این قمر شده بود تقویت می کند.
یافته های تازهای که از مطالعه با تلسکوپ فضایی هابل حاصل شده است، شواهدی از احتمال وجود فوران بخار آب در قمر یخی سیاره مشتری به نام اروپا را بدست می دهد. این مشاهدات، کارهای قبلی هابل را که منجر به گمانهزنیهایی در خصوص خروج بخار آب از این قمر شده بود تقویت می کند. گروهی از منجمان به رهبری ویلیام اسپارک از موسسه تلسکوپ فضایی این فوارههای انگشت مانند را هنگام عبور قمر اروپا از مقابل قرص سیاره مشتری رصد کردند. آنها شیوه رصدشان را از روش بررسی جو سیارههای فراخورشیدی در منظومههای ستارهای دیگر اقتباس کردند.
این ستون های گازی حدود200 کیلومتر ارتفاع دارند و احتمالا در نهایت به صورت باران به سطح قمر می بارند. این موضوع بسیار هیجان انگیزی برای سیارهشناسان است، زیرا قمر اروپا یکی از مکانهای احتمالی برای یافتن نشانهای از حیات در جایی دیگری از کیهان بجز زمین است. اگر فوران گازها از اقیانوسهای زیر سطح اروپا منشا بگیرد و همچون آسانسوری مواد بیوشیمیایی برآمده از حیات را از اعماق اقیانوس اروپا به سطح این قمر برساند، در این صورت امکان بررسی این مواد با فضاپیماهای رباتیک ما وجود خواهد داشت. به این ترتیب دسترسی ما به اقیانوسی در اروپا که زیر کیلومترها یخ قرار دارد بدون حفاری امکانپذیر میشود.
مترجم: حسام وکیل/ مجله نجوم
منبع: hubblesite.org