• 1395/06/07 - 12:41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پروکسیما قنطورس به روایت اعداد

احتمال وجود دنیایی زمین مانند در اطراف نزدیک‌ترین ستاره به خورشید


احتمال وجود دنیایی زمین مانند در اطراف نزدیک‌ترین ستاره به خورشید


رصدخانۀ جنوبی اروپا (ESO) یک سیارۀ بیگانۀ زمین مانند را که به دور ستارۀ پروکسیما قنطورس می‌چرخد، کشف کرد. 


این سیارۀ فراخورشیدی تازه یافت شده، پروکسیما-ب نامیده شده است و در کمربند حیات پروکسیما قنطورس قرار دارد و دانشمندان معتقدند دمای مناسب سطح سیاره امکان حضور آب مایع را در سطح آن فراهم می‌کند. این بدین معناست که این سیارۀ صخره‌ای زمین مانند امکان پذیرش حیات را دارد.


به اعداد زیر نگاه کنید، هرکدام حاوی نکته‌ای دربارۀ این سیارۀ فراخورشیدی به ما هستند:


 




 


4.85 میلیارد: این عدد سن ستارۀ پروکسیما قنطورس را نشان می‌دهد. برای مقایسه، بهتر است بدانید که خورشید 4.6 میلیارد سال عمر دارد. 


7 میلیون: این عدد، بیانگر مقدار فاصلۀ پروکسیما-ب از ستارۀ پروکسیما قنطورس برحسب کیلومتر است. البته فاصلۀ پروکسیما-ب از ستاره‌اش بسیار کمتر از فاصلۀ زمین از خورشید است، اما باید در نظر داشت که پروکسیما قنطورس کوتوله‌ای سرخ است و نسبت به خورشید بسیار کوچک‌تر و سردتر است. در حالی که، همچنان این احتمال وجود دارد که پروکسیما-ب در معرض خطر فوران‌های پروکسیما قنطورس قرار گیرد.


4.37 سال نوری: این عدد فاصلۀ سیستم دوتایی آلفا قنطورس از خورشید است. ستارۀA  در این دوتایی به تنهایی چهارمین ستارۀ درخشان آسمان است. 


4.22 سال نوری: این عدد، مقدار فاصلۀ پروکسیما قنطورس تا زمین است. پروکسیما قنطورس در صورت فلکی قنطورس قرار گرفته که شامل سیستم دوتایی آلفا قنطورس نیز است. پروکسیما قنطورس نزدیک‌ترین ستاره به خورشید ماست.


165000: تعداد سال‌هایی است که طول می‌کشد تا با یک شاتل به آلفای قنطورس برسیم. از آنجا که آلفا قنطورس در فاصله 4.33 سال نوری قرار دارد، پس سفر به پروکسیما قنطورس کمی کوتاه‌تر خواهد بود.


3200: تعداد تقریبی سیارات فراخورشیدی است که از آغاز جست‌ و جو برای کشف فراخورشیدی‌ها از سال1992 تا به امروز، کشف شده‌اند. تلسکوپ فضایی کپلر، متعلق به سازمان فضایی امریکا، سهم مهمی در این اکتشافات داشته است. 


86: در صورتی که دانشمندان بتوانند تأیید کنند که این سیارۀ فراخورشیدی جو دارد، دمای آن برحسب فارنهایت این عدد خواهد بود. اگر سیاره فاقد جو باشد، دمای سطح آن 40 درجۀ فارنهایت کمتر خواهد بود. همچنین اگر سیاره اتمسفری عایق داشته باشد، اجازه خواهد داد تا دمای آن به 86 درجه فارنهایت برسد که این میزان برای میزبانی آب مایع در این سیاره کافی است.


11.2: تعداد روزهای زمینی است که طول می‌کشد تا پروکسیما-ب یک دور حول پروکسیما قنطورس بچرخد. 


3: تعداد ستارگان سیستم آلفا قنطورس است. علاوه بر پروکسیما قنطورس، آلفا قنطورس A و B نیز در آن حضور دارند که یک دوتایی را تشکیل می‌دهند. 


1.3 : نسبت جرم سیارۀ فراخورشیدی پروکسیما-ب به زمین این عدد است. این سیارۀ جدید از نظر اندازه به زمین نزدیک است و تنها اندکی از آن بزرگ‌تر است.


0.24 سال نوری: فاصلۀ پروکسیما قنطورس تا آلفا قنطورس A و B با این مقدار برابر است. بعضی از منجمان این پرسش را مطرح می‌کنند که با وجود این فاصله، چرا باید پروکسیما قنطورس را جزیی از سیستم ستاره‌ای آلفا قنطورس بدانیم.


 


ترجمه: سوگند متقی


ویرایش: منا رجبیه فرد


منبع: www.space.com

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 635
کلمات کلیدی