نگاه هابل به همسایگی ستارهای غولپیکر
در این تصویر زیبای تلسکوپ فضایی هابل، خوشه ستارهای بزرگ و جوانی به نام وسترلاند 1 (Westerlund 1) دیده میشود که در فاصلۀ 15 هزار سال نوری از زمین در کهکشان راه شیری قرار دارد و با وجود این نزدیکی نسبی به ما، جایگاه یکی از بزرگترین ستارگانی است که تاکنون کشف شده است.
در این تصویر زیبای تلسکوپ فضایی هابل، خوشه ستارهای بزرگ و جوانی به نام وسترلاند ۱ (Westerlund 1) دیده میشود که در فاصلۀ ۱۵ هزار سال نوری از زمین در کهکشان راه شیری قرار دارد و با وجود این نزدیکی نسبی به ما، جایگاه یکی از بزرگترین ستارگانی است که تاکنون کشف شده است.
اخترشناسان زمانی که در حال بررسی و طبقهبندی ستارگان خوشۀ وسترلاند ۱ بر اساس دما و درخشندگیشان بودند دریافتند که این خوشه، ستارۀ عظیمی را در خود جای داده است. این ستاره که در ابتدای کشفاش وسترلاند ۱-۲۶ نامیده شد، ابرغول سرخی است که قطر آن ۱۵۰۰ برابر خورشید ماست. اگر وسترلاند ۱-۲۶ در منظومۀ شمسی بهجای خورشید قرار داده شود، تا جایی فراتر از مدار مشتری را در برخواهد گرفت.
به تصور اخترشناسان بیشتر ستارگان خوشۀ وسترلاند ۱ در خلال موجی از زایش همزمان ستارگان شکل گرفتهاند، به این معنا که سن و ترکیبات همۀ آنها یکسان است. در مقیاسهای زمانی نجومی این خوشه نسبتاً جوان به شمار میآید؛ سه میلیون سال سن دارد و نسبت به خورشید 4/5 میلیارد سالۀ ما طفل نوزادی محسوب میشود.
مترجم: کیارا عباسزاده اقدم/ مجله نجوم
ویراستار: منا رجبیه فرد
منبع: NASA.gov
توجه:
بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید میکنند، در دیگر رسانههای مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.
در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.