کمتر از یک هفته زمان باقیست:
نشست ویژه روز جهانی سیارک، جمعه نهم تیرماه برگزار میشود
ویژهبرنامه روز جهانی سیارک (Asteroid Day) جمعه نهم تیر ماه با همکاری مجله نجوم و باشگاه نجوم برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.
امسال سومین سالی است که روز جهانی سیارک بهعنوان رویداد بزرگی در حوزه ترویج نجوم در سراسر جهان مخاطبان بسیاری یافته است. هدف این برنامه آگاهیرسانی نسبت به خطر بالقوه سیارکهایی است که احتمال برخورد با زمین را دارند. امسال، برای نخستین بار ایران با هماهنگی مجله نجوم میزبان این رویداد علمی خواهد بود.
بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته ویژهبرنامه روز جهانی سیارک (Asteroid Day) جمعه نهم تیر ماه با همکاری مجله نجوم و باشگاه نجوم برج میلاد تهران برگزار خواهد شد. محل دقیق برگزاری این رویداد در ساعات آینده اعلام خواهد شد.
ارائه سخنرانیهایی در خصوص اهمیت مطالعه و پژوهش در حوزه سیارکها، بررسی ماهیت سیارکها، شیوه رصد آنها با تلسکوپ و دوربین دوچشمی و آشنایی با پروژههای علوم شهروندی مرتبط با سیارکها در ضمن کارگاه جستوجوی سیارک با حضور کاشفان ایرانی سیارکها و گروههای همکار در چهارمین و پنجمین جنبش جستوجوی سیارک از بخشهای مختلف این برنامه است.
در سال 1393/2014 گریگوری ریچرز رویداد روز جهانی سیارک را بنیانگذاری کرد تا در 9 تیر 1394/ 30 ژوئن 2015 برای نخستین بار در سراسر جهان با همکاری بیش از 70 کشور شاهد برگزاری گردهمایی منجمان و مردم عادی علاقهمند به دنیای سیارکها باشیم. دوره دوم برگزاری روز جهانی سیارکها سال گذشته برگزار شد. رویدادی بسیار پرمخاطب، با برنامههای متنوع که به آگاهی عمومی در باب سیارکها و خطرات احتمالی برخورد آنها برای سیاره ما میپرداخت. هر ساله در تاریخ 30 ژوئن (9 یا 10 تیر ماه)، مصادف با سالگرد حادثه تونگوسکا در روسیه این رویداد برگزار می شود.
حادثه تونگوسکا به نظر میرسد خطرناکترین حادثه ناشی از سیارکها و شهابسنگها در دوران معاصر بوده است که در دهم تیر 1287 در نتیجه برخورد مرگبار شهابسنگ رخ داد و منجر به آسیبهایی برای ساکنان زمین شد.
گروهها و انجمنهای علاقهمند به مشارکت در این رویداد در سراسر کشور برای همکاری در برگزاری روز جهانی سیارک در شهر خود و کسب اطلاعات بیشتر و دریافت محتوای ترویجی لازم برای برگزاری این برنامه با شماره تلفن 02177212524 دفتر مجله نجوم تماس بگیرند یا با این نشانی الکترونیک مکاتبه کنند: nojum@nojum.ir
اطلاعات بیشتر درباره پروژه را در وبگاه https://asteroidday.org مطالعه کنید.
محمدصالح تیمار/ مجله نجوم