پرو نخستین ماهواره دیدهبانی زمین خود را به فضا پرتاب کرد
پرو نخستین ماهواره دیدهبانی زمین (earth-observation) خود را ، 25 شهریور به فضا پرتاب کرد. این ماهواره که پروست-۱ (pruSAT-1) نام دارد، این کشور کوچک آمریکای جنوبی را در زمره دارندگان فناوری فضایی قرار داد.
شناسایی محدوده کمربند حیات در کهکشان راه شیری
چندین دهه است که مفهوم «کمربند حیات» میان اخترشناسان و اخترزیستشناسان متداول شده است. کمربند حیات در منظومههای ستارهای، ناحیهای در اطراف یک ستاره است که در سیارات با فشار جوی مناسب این امکان را میدهد تا آب به صورت مایع روی سطح سیاره وجود داشته باشد. حالا اخترشناسان برای کهکشان راه شیری نیز مفهوم کمربند حیات را تعریف کردهاند.
نگاهی به چشم اندازهای تازه در دنیای سرس
ماموریت داون به یافتههای تازهای دربارهی سیاره کوتوله سرس دست پیدا کرد.
چین آزمایشگاه فضایی تیانگونگ-2 را پرتاب کرد
چین دومین آزمایشگاه فضاییاش را روانه فضا کرد. این بخشی کلیدی از نقشۀ ملی آنها برای داشتن یک ایستگاه فضایی دائمی تا سال 2020 است. فضاپیمای تیانگونگ-2، روز 25 شهریور، ساعت 10 و 4 دقیقۀ صبح به وقت واشنگتن از مرکز پرتاب ماهوارهای Jiuquan ، در شمال غربی چین، از زمین بلند شد.
فیله پیدا شد!
کمتر از یک ماه مانده به پایان مانده به پایان ماموریت روزتا، دوربین این مدارگرد فرودگر فیله را که زیر یک صخره در دنباله دار چریوموف گراسیمنکو قرار گرفته است ، نشان داد .
پنج گونه مورد تهدید توسط آلودگی نوری
وسعت استفاده از نورهای مصنوعی در کل دنیا کمتر اکوسیستمی را در تاریکی شبانه حفظ کرده است. بیشتر مناطق دور افتاده نیز از آلودگی نوری مصون نمانده اند.
گشت رصدی روستای قالهر
گشت رصدی ماهنامه نجوم8 و 9 مهر 1395 در روستای قالهر برگزار میشود.
کلاسهای آموزش نجوم ترم پاییز 95
در طراحی آموزشی این دورههای ترمیک، علاقمندان از سطح مبانی و به صورت پایه با مفاهیم اصلی نجوم آشنا خواهند شد و پس از سپری کردن دورههای مبانی نجوم 1 و مبانی نجوم 2 ، میتوانند دورههای پیشرفته موضوعی مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
پروکسیما قنطورس به روایت اعداد
احتمال وجود دنیایی زمین مانند در اطراف نزدیکترین ستاره به خورشید
ثبت نام رقابت نجومی استار کاپ ۹۵ آغاز شد
انجمن نجوم ایران و مرکز نجوم آوا استار دومین دوره رقابت جامع منجمان ایرانی را با عنوان استار کاپ برگزار می نمایند.