انتشار خبر مهیج ناسا درباره اقیانوسی بیگانه:
حیات در انسلادوس امکانپذیر است
ناسا در نشستی خبری که پنجشنبه ۲۴ فروردین برگزار کرد، از یافته هیجانانگیزی خبر داد که احتمال حضور حیات در یکی از اقمار زحل را قوت میبخشد. فضاپیمای کاسینی شواهدی از وقوع واکنشهای شیمیایی در اعماق یخهای قمر اسلادوس یافته است که ممکن است محیطی مناسب برای حیات را در این قمر فراهم کند.
این هفته منتشر خواهد شد:
اکتشافات جدید ناسا از اقیانوسهای فرازمینی
ناسا، روز پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ در کنفرانسی مطبوعاتی اکتشافات جدیدی را دربارۀ اقیانوسهای فرازمینی در منظومۀ شمسی منتشر خواهد کرد.
به تازگی و با استفاده از رصدخانه کپلر صورت گرفت:
کشف سیارهای گم شده به ابعاد نپتون
سیارهای به ابعاد نپتون به تازگی به کمک رصدخانه کپلر کشف شده است. این سیاره جدید نسبت به سایر سیارههای منظومه دورتر از ستارهاش قرار دارد و در نتیجه علائم حاکی از وجودش سالهای بسیار نادیده گرفته شده بود
گشت رصدي مجله نجوم در متينآباد و ابیانه
اهنامه نجوم قرار است 14 و 15 اردیبهشت 96، گشت رصدی و طبيعت گردی خود را به مقصد متينآباد و ابیانه برگزار كند.
شروع ثبت نام کلاسهای آموزش نجوم ترم بهار 96
ثبت نام كلاس هاي ترم بهار مجله نجوم آغاز شد
کاسینی برای آخرین مأموریتش آماده میشود
فضاپیمای کاسینی ناسا که از سال ۲۰۰۴/۱۳۸۳ در حال گردش به دور زحل است، برای آخرین مأموریت خود آماده میشود. این فضاپیما، چهارشنبه ۶ اردیبهشت/۲۶ آوریل، فاصلۀ ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتری بین زحل و حلقههای آن را طی خواهد کرد.
برای نخستینبار مشاهده شد:
جو در پیرامون یک سیاره فراخورشیدی زمینمانند
محققان برای نخستینبار موفق به کشف جو در اطراف یک سیارۀ فراخورشیدی زمینمانند شدند. این سیارۀ سنگی که فقط اندکی از زمین بزرگتر است به گرد یک ستارۀ کوتولۀ قرمز میگردد.
ماده تاریک و مسئله میزان آن در کهکشانهای اولیه
تیم بینالمللی تحقیقاتی به سرپرستی رینهارد گنزل (Reinhard Genzel) با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانۀ جنوبی اروپا یا بهاختصار ایزو (ESO سرواژۀ European Southern Observatory) سرعت چرخش شش کهکشان را که به طور تخمینی ۲/۵ تا ۶ میلیارد سال پس از مهبانگ تشکیل شدهاند، اندازهگیری کردند و با نتایج جدیدی دربارۀ ماهیت مادۀ تاریک مواجه شدند. این اندازهگیریها نشان داده است که مادۀ تاریک در این کهکشانها به میزانی که انتظار میرفت، وجود ندارد و سرعت چرخش در لبهها در مقایسه با همین نواحی در کهکشانهای محلی بسیار کمتر است.
قدمی مهم در راه شناخت سرگذشت جو مریخ
یکی از معروفترین توضیحاتی که در میان دانشمندان علوم سیارهای رواج دارد این است که جو مریخ بهمرور و بهدلیل برخورد ذرات باردار باد خورشیدی از دست رفته است. حال دانشمندان با مدارگرد پروژه ماون شواهدی به سود این فرضیه یافتهاند.
اخترشناسان پرجرمترین کوتوله قهوهای کشف شده تاکنون را یافتند
ستارهشناسان پرجرمترین کوتوله قهوهای را که تاکنون دیده شده است یافتهاند؛ ستارهای خاموش که همجوشی هستهای در درون هستهاش آغاز نشده است.