پژوهشگران چهار غول گازی در اطراف ستارهای جوان کشف کردند
محققان چهار سیاره به اندازۀ مشتری و زحل در اطراف ستارهای جوان شناسایی کردند. این نخستین باری است که این تعداد سیارۀ پرجرم در منظومهای جوان مشاهده میشود.
فضاپیمای جونو در میان ابرهای مشتری دلفینی درحال شنا شناسایی کرد!
فضاپیمای جونوی ناسا تصاویری فوقالعاده از پدیدهای ثبت کرد که شبیه دلفینی در حال حرکت در میان ابرهای مشتری است.
خودروی تسلا رودستر ایلان ماسک مدار مریخ را پشت سر گذاشت
شرکت اسپیس ایکس تأیید کرد که خودروی رودستر تسلایش از مدار مریخ عبور کرده است. این خودرو در اوایل سال میلادی جاری به فضا پرتاب شد و اکنون تقریباً در مسیر بازگشت به سمت مدار زمین است.
ناسا تصاویری حیرتانگیز از سحابی پنجه گربه منتشر کرد
ناسا تصاویر شگفتانگیزی از سحابی پنجۀ گربه منتشر کرد. این سحابی در حدود ۵ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد و به دلیل شباهت ظاهری به پنجۀ گربه به این نام خوانده میشود.
قمرهایی که میتوانند خودشان قمر داشته باشند!
بهتازگی این سؤال مطرح است که آیا قمری میتواند خودش قمر داشته باشد؟ محققان اعلام کردهاند، اگر قمر اولیه به اندازۀ کافی بزرگ باشد یا دور از سیارۀ خود بچرخد، میتواند به اصطلاح «زیرقمر» داشته باشد و میلیاردها سال در یک مدار پایدار باقی بماند.
اخترشناسان جوانترین تپاختر شناخته شده کهکشان راه شیری را یافتند
اخترشناسان با بهرهگیری از دادههای رصدخانۀ فضایی پرتوی ایکس چاندرا موفق به کشف جوانترین تپاختر شناخته شدۀ کهکشان راه شیری شدند.
فضاپیمای ژاپنی هایابوسا-۲ تصاویری از سومین سیارکپیمای جهنده فرستاد
آژانس فضایی ژاپن تصاویری منتشر کرد که سومین کاوشگر فرود آمده روی سیارک رایوگو در مأموریت هایابوسا-۲ تهیه کرده است.
به دنبال حرکت پسماندهای فضایی در آسمان با کمک لیزر
هنرمندی هلندی پروژۀ جالبی به راه انداخته است که فراوانی پسماندها در مدار زمین را برای عموم نمایان میکند. این هنرمند هلندی، با نام دان روزگارد، در ۵ اکتبر/۱۳ مهر از پروژهای به نام آزمایشگاه پسماند فضایی رونمایی کرد.
گشت رصدی مجله نجوم در کویر مرکزی ایران و روستای مصر
مجله نجوم 15 آبان گشتی رصدی در روستای مصر و گرمه و خور و بیابانک برگزار میکند.
نخستین قمر فراخورشیدی کشف شد
تلسکوپهای فضایی هابل و کپلر ناسا شواهدی از وجود قمری به دور سیارهای مشتریمانند یافتند. این قمر که اندازۀ نپتون است کپلر-۱۶۲۵بی نام دارد و در فاصلۀ حدود هشت هزار سال نوری از زمین در صورت فلکی دجاجه قرار دارد.