دانشمندان یک ستاره دوتایی عجیب با ۳ مدار شکل گیری سیاره کشف کردند
محققان دانشگاه Copenhagens Niels Bohr Institute در دانمارک یک سیستم ستاره ای دوتایی غیر معمول کشف کردند كه هر ستاره دارای صفحه شکل گیری سیارات خود است، به علاوه این ستاره دوتایی دارای یک صفحه مشترک غول پیکر نیز می باشد.
جهان به وسیله ی ستاره ها و حلقه شکل گیری سیارات احاطه شده است. همچنين ستارگان دوتايى كه در آن، هر يك از دو ستاره، ديسك چرخشى متعلق به خود را دارند كه از گاز و گرد و غبار تشکیل شده است.
اما محققان دانشگاه Copenhagen's Niels Bohr Institute در دانمارک یک سیستم ستاره ای دوتایی غیر معمول کشف کردند كه هر ستاره دارای صفحه شکل گیری سیارات خود است، به علاوه این ستاره دوتایی دارای یک صفحه مشترک غول پیکر نیز می باشد.
دو ستاره تازه تشکیل شده هم اندازه خورشید هستند و هر یک صفحه ای چرخشی از گاز و گرد و غبار هم اندازه منظومه شمسی دارند.
به علاوه آن ها یک صفحه مشترک بسیار بزرگتر دارند که از روی دو صفحه دیگر عبور می کند. هیچکدام از این صفحه ها در تعادل نیستند و این با دانسته های قبلی ما در تناقض است.
ستاره دوتایی که IRS43 نامیده شده درفاصله ۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و به وسیله ی تلسکوپ Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) درشمال شیلی مشاهده شده است. بنابر دانسته ها عمر این ستاره دوتایی ۱۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰ سال تخمین زده شده واین امکان وجود دارد که محل تشکیل سیاراتی باشد که به وسیله ابری از گرد و غبار مخفی شده اند .سیاراتی که نمی توان مستقیم دید و محل تشکیل آن ها به وسیله تلسکوپ ALMA قابل یافتن است.
محققان به این نتیجه رسیده اند که هر سه صفحه از مواد یکسان تشکیل شده اند اما نحوه ی تشکیل دو صفحه کوچک را نمی دانند. شاید این دو صفحه از صفحه بزرگتر جدا شده باشند وشاید از مواد به جا مانده از تشکیل صفحه بزرگتر به وجود آمده باشند، با این حال نحوه ی تشکیل این دو صفحه هنوز کامل مشخص نیست.
ترجمه: آرزو جلالی / مجله نجوم
ویرایش: رعنا منصور رضایی
منبع: natureworldnews