• 1395/11/10 - 15:42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به اعتقاد محققان روش‌های پیشنهادی برای خنک کردن زمین رصد آسمان در شب را به مخاطره می‌اندازد:

خنک کردن سیاره زمین و نگرانی‌ها برای آسمان تاریک

محققان عقیده دارند تزریق مواد بازتاب‌دهندۀ نور خورشید به جو برای خنک نمودن سیارۀ زمین باعث می‌شود آسمان شب روشن‌تر شود و همچنین نور دریافت شده از ستارگان کاهش یابد.


محققان عقیده دارند تزریق مواد بازتاب‌دهندۀ نور خورشید به جو برای خنک نمودن سیارۀ زمین باعث می‌شود آسمان شب روشن‌تر شود و همچنین نور دریافت شده از ستارگان کاهش یابد.



به گزارش مجله نجوم به نقل از وبگاه اسپیس، نتایج بررسی‌هایی که استادی در دانشکدۀ علوم زمین دانشگاه کالیفرنیا انجام داده است نشان می‌دهد که روش‌های پیشنهادی برای خنک نمودن زمین تا ۲۵ درصد آسمان شب را روشن‌تر خواهد کرد. نتایج این بررسی، اواخر آذرماه ۱۳۹۵ در کنفرانس پاییزی سالیانۀ اتحادیۀ ژئوفیزیک امریکا ارائه شده است.



بسیاری از پژوهشگران مسائل زیست‌محیطی عقیده دارند گرمایش زمین چالشی جدی است و باید برای مقابله با آن اقدام کرد. در این زمینه، روش‌هایی برای مقابله با گرمایش زمین پیشنهاد شده‌اند که تحت عنوان «مهندسی آب‌ و هوا» شناخته می‌شوند. در یکی از این روش‌های پیشنهادشده، موادی با هواپیما یا بالن به جو زمین تزریق می‌شوند که بخشی از نور خورشید را به فضا بازمی‌تابانند و باعث می‌شوند انرژی کمتری به زمین برسد. به این صورت با دریافت انرژی کمتر، زمین خنک‌تر خواهد شد. اما بررسی انجام ‌گرفته نشان می‌دهد که وجود این مواد در جو  باعث می‌شود که نور حاصل از روشنایی شهرها حدود ۲۵ درصد بیشتر از آسمان بازتاب پیدا کند و تاریکی آسمان شب را در شهرها به مخاطره اندازد.



قطعاً روشن شدن آسمان شب برای منجمان خبر خوشایندی نیست. بررسی انجام‌ گرفته نشان می‌دهد با افزایش روشنایی آسمان شهرها حدّ قدر آسمان که تعیین‌کننده کم‌نورترین جرم آسمانی است که می‌توان آن را رؤیت کرد، یک تا دو قدر افت خواهد کرد. همچنین، وجود این مواد باعث می‌شود که نور ستارگان به دلیل بازتاب به فضا کاهش پیدا کند. البته ابزارهای نجومی که در طیف فروسرخ کار می‌کنند تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند.



 



مترجم: محمد عادل پور/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منبع: space.com



 



بیشتر بخوانید:



تصور کند شدن روند گرمایش زمین نادرست بود



افریقا قربانی اصلی سیاست‌های زیست محیطی ترامپ



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 751
کلمات کلیدی