تلاش برای رفع مشکل مته حفاری مریخنورد کنجکاوی
مهندسان در تلاش هستند مشکلی را که برای یکی از موتورهای مته حفاری مریخنورد کیوریاسیتی(Curiosity) یا کنجکاوی ایجاد شده است برطرف کنند.
مهندسان در تلاش هستند مشکلی را که برای یکی از موتورهای مته حفاری مریخنورد کیوریاسیتی(Curiosity) یا کنجکاوی ایجاد شده است برطرف کنند.
به گزارش مجله نجوم به نقل از وبگاه Space، سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده، ناسا٬ روز سهشنبه ۲۳آذر اعلام کرده است که مهندسان در حال عیبیابی مریخنورد کیوریاسیتی هستند تا علت مشکل در موتور مته حفاری این مریخنورد را که مانع حرکت بازوی رباتیک آن شده است بیابند. با بروز این مشکل، کیوریاسیتی نتوانسته به نقطه جدیدی حرکت کند و در دو هفته گذشته، تنها به عکسبرداری و پایش وضعیت آبوهوایی سیاره سرخ پرداخته است.
مریخنورد کیوریاسیتی از زمان فرود خود بر روی سیاره مریخ در محل گودال گیل(Gale) در سال ۱۳۹۱، پرده از اطلاعات زمینشناختی ارزشمندی برداشته است که نشان میدهد محیط باستانی مریخ میتوانسته از حیات ابتدایی پشتیبانی کند. کیوریاسیتی از زمان فرود تاکنون حدود ۱۵کیلومتر بر روی سطح مریخ حرکت کرده و با بالا رفتن از دامنههای کوه شارپ(Sharp) خود را به سنگهای مرتفعتر و جوانتر سیاره سرخ رسانده است. پیش از آنکه برای مته حفاری کیوریاسیتی مشکل پیش بیاید، این ربات ششچرخ با بررسی سنگهای دامنه کوه شارپ نشان داده بود مواد شیمیایی خاصی در این سنگها وجود دارند که حضور آنها نشانهای است از یک اقلیم مرطوبتر و گرمتر در گذشته سیاره سرخ.
در حالی که مهندسان ناسا به عیبیابی مریخنورد کیوریاسیتی مشغول هستند، مریخنورد آپورچونیتی (Opportunityبه معنی فرصت) در استوای مریخ در حال بررسی کنارههای یک گودال بسیار بزرگ است. آپورچونیتی در سال ۱۳۸۳به همراه دوقلوی خود اسپیریتSpirit) به معنی روح) بر روی مریخ فرود آمد، اما اسپیریت سال ۹۰از کار افتاد و این در حالی است که مأموریت دوقلوها در آغاز سه ماه در نظر گرفته شده بود.
قرار بود که مریخ میزبان یک بازدیدکننده دیگر نیز باشد؛ اما فضاپیمای شیاپارلی (Schiaparaelli نام یک منجم ایتالیایی) فرستاده شده از سوی آژانس فضایی اروپا، هنگام فرود در مهرماه سال جاری از بین رفت. البته مدارگردی که همراه مأموریت شیاپارلی بود بهدرستی در مدار مریخ قرار گرفت و به گروه پنج مدارگرد دیگر مریخ که هماکنون گرد سیاره سرخ میگردند پیوست.
مترجم: محمد عادل پور/ مجله نجوم
ویراستار: احسان یوسفی
منبع: space