• 1395/10/19 - 12:47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تصور کند شدن روند گرمایش زمین نادرست بود

به‌تازگی نتایج منتشر شدۀ پژوهشی تأیید می‌کند که تصور کاهش میزان افزایش دمای آب اقیانوس‌های کرۀ زمین بین سال‌های ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۱ واقعیت نداشته و این تصور نادرست به دلیل خطا در اندازه‌گیری دمای آب اقیانوس‌ها بوده است.


به‌تازگی نتایج منتشر شدۀ پژوهشی تأیید می‌کند که تصور کاهش میزان افزایش دمای آب اقیانوس‌های کرۀ زمین بین سال‌های ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۱ واقعیت نداشته و این تصور نادرست به دلیل خطا در اندازه‌گیری دمای آب اقیانوس‌ها بوده است. به گزارش مجله نجوم، به نقل از وبگاه لایوساینس، مطالعات گروه پژوهشی مستقل که روز ۱۵ دی منتشر شد یافته‌های قبلی سازمان ملّی اقیانوسی و جوی ایالات‌متحده یا نوآ (NOAA سرواژۀ National Oceanic and Atmospheric Administration) را در اشتباه بودن دمای محاسبه شدۀ اقیانوس تأیید کرد.



براساس نتایج اندازه‌گیری‌ بین سال‌های ۱۹۹۸/۱۳۷۷ تا ۲۰۱۲/۱۳۹۱، تصور می‌شد که میزان افزایش دمای آب اقیانوس‌‌های زمین نسبت به سال‌های پیش از آن کاهش پیدا کرده است. این نتایج دستاویزی برای انکارکنندگان تغییرات آب‌ و هوایی شده بود که آن را نشانه‌ای بر غیرواقعی بودن گرمایش زمین می‌دانستند. اما در سال ۲۰۱۵/۱۳۹۴ سازمان نوآ نتایج پژوهشی را منتشر کرد که نشان می‌داد این تصور به دلیل خطای محاسباتی بوده و کاهشی در میزان گرم ‌شدن اقیانوس‌ها وجود نداشته است. به عقیده کارشناسان نوآ، خطا به این دلیل رخ داده بود که روش اندازه‌گیری دمای اقیانوس در سال‌های مختلف یکسان نبوده است.   



 





 



از دهۀ ۱۳۳۰ شمسی دمای آب اقیانوس در موتورخانۀ کشتی‌ها اندازه‌گیری می‌شد. اما از دهۀ ۱۳۷۰ شمسی به‌مرور استفاده از شناورهای کوچک تحقیقاتی برای اندازه‌گیری دمای آب اقیانوس متداول شد به‌طوری‌که در آن دهه، ۲۰ درصد اندازه‌گیری‌ها را این شناورها انجام می‌دادند. استفاده از این شناورها کم‌کم تا جایی گسترده شد که ۸۰ درصد اندازه‌گیری‌ها در سال ۱۳۹۴ را آن‌ها انجام می‌دادند؛ اما شناورها دمای اقیانوس را کمتر گزارش می‌کردند. دلیل آن است که آب اقیانوس در مسیر لوله‌ها تا رسیدن به موتورخانۀ کشتی‌ها کمی (در حدود یک‌دهم درجۀ سانتی‌گراد) گرم‌تر می‌شد. بنابراین با گسترش استفاده از شناورهای تحقیقاتی برای اندازه‌گیری دمای اقیانوس، این تصور اشتباه ایجاد شده بود که روند گرم شدن زمین رو به کاهش است.  



با اعلام نتایج پژوهش سازمان نوآ، شک و شبهه‌هایی در مورد صحت آن‌ها مطرح شد و لازم بود بررسی دیگری با روشی متفاوت، یافته‌های نوآ را تأیید کند. در بررسی سازمان نوآ، اندازه‌گیری‌ کشتی‌ها اصلاح شد و سپس آن داده‌ها با داده‌های حاصل از شناورها ترکیب شد. اما در این بررسی جدید، داده‌ها با یکدیگر ترکیب نشدند بلکه هریک از داده‌های به‌دست‌آمده از ماهواره‌ها، کشتی‌ها و شناورهای تحقیقاتی به‌ طور جداگانه بررسی شدند. طبق نتایج، هر یک از این داده‌ها بدون توجه به داده‌های دیگر روند یکسانی را در گرمایش زمین نشان داده‌اند‌ که با نتایج پژوهش قبلی سازمان نوآ در انطباق بسیار خوبی است.



دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، با انکار پدیدۀ گرمایش زمین باعث توجه بیشتر رسانه‌ها و محافل علمی به این پدیده شده است.



 



مترجم: محمد عادل‌پور/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منبع: livescience.com



 



بیشتر بخوانید:



افریقا قربانی اصلی سیاست‌های زیست‌محیطی ترامپ


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 735
کلمات کلیدی