• 1395/10/04 - 14:00
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
ناسا منتشر کرد:

آخرین تصویر منتشر شده هابل از دو سحابی خیره‌کننده

ناسا به‌تازگی تصویری از دو سحابی خیره‌کننده که تلسکوپ فضایی هابل آن‌ها را در یک نما گرفته است، منتشر کرد. این دو سحابی که با نام NGC 248 شناخته می‎شوند در کهکشان همسایۀ راه شیری، ابر ماژلانی کوچک، در فاصلۀ 200 میلیون سال نوری از زمین واقع شده‎اند.


ناسا به‌تازگی تصویری از دو سحابی خیره‌کننده که تلسکوپ فضایی هابل آن‌ها را در یک نما گرفته است، منتشر کرد. این دو سحابی که با نام NGC 248 شناخته میشوند در کهکشان همسایۀ راه شیری، ابر ماژلانی کوچک، در فاصلۀ 200 میلیون سال نوری از زمین واقع شدهاند.



تلسکوپ فضایی هابل در طول 26 سال گذشته با تصاویری که از ستارگان و کهکشانها گرفته است، پیوسته ما را از جهان رو به گسترش و کیهانمان شگفت‌زده کرده است. تصویر گرفته شدۀ هابل ازNGC 248 را که ناسا اخیراً منتشر کرده، تصویر دو سحابی نشری هستند که به دلیل فاصلۀ زیاد به صورت یک سحابی دیده می‌شوند. طول این دو سحابی 60 و عرض آنها 20 سال نوری است و نخستین‌بار، جان هرشل آن‌ها را در سال 1213 شمسی (1834 م.) رصد کرد.



 





 



سحابیهای نشری، ابرهای بزرگی هستند که از گاز یونیده تشکیل شدهاند و رنگهای مختلفی را گسیل میکنند. رنگ قرمز و درخشش NGC 248 حاکی از آن است که حاوی مقادیر فراوانی هیدروژن است و در مرکز آن ستارگان جوان و درخشان قرار دارند. این ستارههای جوان به علّت تابش شدیدی که دارند گاز اطراف خود را داغ میکنند و به‌این‌ترتیب با یونیده شدن گازهای اطراف، نور قرمز گسیل میشود.



بررسی این سحابی درخشان بخشی از پروژۀ SMIDGE (سرواژۀSmall Magellanic Cloud Investigation of Dust and Gas Evolution) است که هدف آن بررسی این گرد و غبارهاست. زیرا گرد و غبارها جزئی حیاتی در بررسی رفتار کهکشانها و چگونگی شکل‌گیری ستارهها هستند. ابر ماژلانی کوچک، بین یک پنجم تا یک دهم مقدار عناصر سنگین کهکشان راه شیری را داراست و این تقریباً همان مقداری است که ستاره‌شناسان انتظار دارند در کهکشانهای در حال شکلگیری مشاهده کنند. بنابراین ابر ماژلانی کوچک به دلیل نزدیکی به کهکشان راه شیری، آزمایشگاه بزرگ کیهانی برای ستارهشناسان است که این امکان را می‌دهد تا در آن به بررسی تاریخ جهان بپردازند.



 





تصویر هابل از NGC 248



 



مترجم: ریحانه رادی/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منابع: Sciencedaily و Space, Universetoday


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 716
کلمات کلیدی